Vinařský slovník

 

Malý postupně rozšiřovaný slovníček vinařských pojmů, který vysvětluje, jak to vlastně v životě vinaře chodí. Co je to enolog, macerace, sur lie nebo peronospora? A co se skrývá pod zkratkami, jako IWSC nebo AWC Vienna?


A

B

C

  • Cabernet Sauvignon
  • Collegium Pavloviense

D

  • dekantování, dekantace vína
  • Děvín
  • dolihovaná vína
  • Dornfelder

E

  • Enolog

F

H

  • Hibernal

CH

  • Chardonnay

I

K

L

M

  • Macerace, macerát
  • Merlot
  • Müller thurgau

N

  • Neuburské

O

  • Oidium

P

R

S

  • Sauvignon blanc
  • Scheurebe
  • Sommelier

  • Sylvánské zelené

T

V

W

  • Weinparade Poysdorf
  • Welschriesling
  • Wine Prague

Z

  • Zweigeltrebe